
Pasta med avokadopesto och varmrökt lax
INGREDIENSER
- 375g fettuccini
- 7dl färska basilikablad, luftigt packade. Motsvarar ungefär två plantor från butik.
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk rostade valnötter
- 1 tsk citronzest
- 1 pressad citron
- 2 avokado
- 2 msk olivolja
- 100g fin ruccolasallad
- 250g körsbärstomater, halverade
- 200g varmrökt lax, delad
- Svartpeppar
- Salt
- Färska basilikablad till servering
INSTRUKTIONER
Koka pastan
Koka pastan enligt anvisning. Häll av pastavattnet men spara drygt 1/2 dl. Lägg tillbaka pastan i kastrull med lock.
Fixa peston
Lägg basilika, hackad vitlök, valnötter, citronzest och juice i en matberedare. Mixa tills allt är finhackat. Dela en avokado grovt och lägg i matberedaren tillsammans med, olja och 2 msk pastavatten. Mixa allt till en slät pesto (tillsätt mer pastavatten om den är för tjock). Krydda med salt and peppar.
Blanda ihop!
Blanda pasta, pesto, ruccola, tomathalvor and lax i en stor skål. Skiva den sista avokadon.
Servera pastan toppad med avokado & basilikablad.
Smaklig måltid!
Tips!
Byt gärna ut valnötterna mot cashewnötter eller mandel.
Fler recept
Du hittar våra produkter i flera butiker runtom i Sverige. Använd vårt sökverktyg för att hitta en butik nära dig! (Och om du inte hittar någon kan du be din lokala butik att ta in sortimentet)