Enkel laxpasta med dill & citron
INGREDIENSER
- 500g tagliatelle
- 2 msk olivolja
- 1 rödlök, tunt skivad
- 1,5 dl creme fraiche
- 150g färsk babyspenat
- 20g färsk dill, hackad ,spara lite till garnering
- 200g varmrökt lax (naturell)
- 1 pressad citron
- Grovmalen svartpeppar
- Salt
- (1,5dl pastavatten)
INSTRUKTIONER
Förbered ingredienser
Skiva löken tunt. Skölj bladspenat, rensa bort dåliga blad och grova stjälkar.
Hacka det mesta av dillen men spara lite till garnering.
Tag bort eventuellt skinn och dela laxen i lagom munsbitar.
Koka pastan
Koka pastan enligt anvisning.
Häll av pastavattnet men spara 1,5dl och ställ åt sidan.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Fram med stekpannan!
Kan förstås göras parallellt medan pastan kokar.
Fräs löken i olivoljan på medelvärme tills mjuk, ca 2 min.
Häll i creme fraiche och det sparade pastavattnet.
Koka upp försiktigt, salta & peppra efter behag.
Blanda ihop
Vänd i babyspenat, lax, dill och citronsaft. Rör om försiktigt och låt skjuda i 1 min eller tills genomvarmt. Häll alltihop över pastan och blanda runt.
Servera genast. Toppa med dillkvistar på varaje portion.
Smaklig måltid!
Tips!
Testa gärna att blanda i lite citronzest från citronen vid peppringen för en extra kick!
Fler recept
Du hittar våra produkter i flera butiker runtom i Sverige. Använd vårt sökverktyg för att hitta en butik nära dig! (Och om du inte hittar någon kan du be din lokala butik att ta in sortimentet)