
Pankopanerad grön sparris med varmrökt lax-creme
INGREDIENSER
- 1/2 burk creme fraiche (125g)
- 1 msk limejuice
- 100g varmrökt lax
- 1 tsk wasabipasta
- 1 ägg
- 25g panko
- 25g riven parmesan
- 1 bunt grön sparris, snoppad
- rapsolja
- salt
- ärtskott eller annat bladgrönt för garnityr
- Några citronklyftor till servering
INSTRUKTIONER
Fixa lax-cremen
Lägg creme fraiche, limejuice, rökt lax och wasabipasta i en liten matberedare. Salta lätt och mixa sen till en slät creme. Häll över i täckt skål och ställ kallt.
Förbered fritering
Vispa ägget och häll i djup tallrik. Blanda panko och parmesan och lägg på tallrik. Hetta upp en lämplig stekpanna med 1 cm rapsolja.
Sparrisen
Doppa hela sparrisen förutom blomman i ägget och sedan i pankomixen. Fritera på medelvärme tills ytan är gyllene och sparrisen klar, ca 2 min. Lägg på droppgaller.
Färdigställ
Fördela laxcremen på två tallrikar och lägg över sparris samt toppa med fint kryddgrönt.
Servera med citronklyfta,
Smakllig måltid!
Tips!
Ge rätten en extra kick med lite vällagrad grovhyvlad parmesan på toppen!
Fler recept
Du hittar våra produkter i flera butiker runtom i Sverige. Använd vårt sökverktyg för att hitta en butik nära dig! (Och om du inte hittar någon kan du be din lokala butik att ta in sortimentet)