Fiskbutiken
FISK – SKALDJUR – DELIKATESSER – OST – LOKALPRODUCERAT

ÖPPETTIDER
Öppettider
Måndag - Fredag 10 - 18
Lördag 10-15
Söndag stängt
Hos oss får du alltid högsta kvalitet
Våra egna produkter från rökeriet är välkända i södra Sverige och förknippade med högsta kvalitet. Vi ställer samma hårda kvalitetskrav på våra leverantörer som på oss själva och tar endast in varor av högsta klass i sortimentet. Kom in och låt er inspireras av våra läckerheter!
VÄLKOMNA!
Kontakta oss gärna för dagens utbud av varm- och kallrökta produkter samt gravad, rimmad, inkokt, färsk och fryst fisk!
Telefon: 0480-700 150
AKTUELLT
Legorökning
Vi följer Livsmedelsverkets nya bestämmelser vid legorökning åt privatpersoner för att garantera er och övriga kunders säkerhet. Nedan finner du vad som gäller för respektive köttslag.
Vildsvin
Vildsvin måste vara trikintestat och kopia av resultatet ska medföras köttet vid inlämning.
Övrigt Viltkött
Viltkött i form av hjort, rådjur och älg ska vara rent och snyggt utan avföring eller kvarvarande päls.
Tamgris, nötkött & lamm
Tamgris, nöt- och lammkött måste vara slaktat och styckat vid en godkänd 853-anläggning. Intyg medförs vid inlämning. Det kan även framgå på förpackningen att det är köpt via Scan eller annat slakteri.
Fågel
Vi röker endast fågel som är helt benfri eftersom allt kött röks tillsammans upp till en innertemperatur på minst 72 grader. Fågel med ben kräver 82 grader vilket inte vi kan garantera.
Fisk
Inlämnad fisk kan endast varmrökas hel eller tas emot färdigfiléad, vi får inte filéa eller pinnbena inlämnad fisk på grund av risk för kontamination med listeria i lokalerna. Fisken ska vara rensad och ren utan jord osv.
Ål
OBS! Vi tar bara emot ål som är fiskad av person med licens för ålfiske.
Kallrökning & gravning
Vi kallröker eller gravar inte inlämnad fisk åt privatpersoner på grund av risk för listeria.
Rökningsavgifter
Ål 100 kr/kg
Flatrökt ål 135 kr/kg
Varmrökt hel 80 kr/kg
Varmrökt enkelfilè 90 kr/kg
Varmrökt dubbelfile 90 kr/kg
Kött -saltning 80 kr/kg
Kött- ej saltning 70 kr/kg
Korv 70 kr/kg
Gris hel-under 10 kg 450 kr
Gris hel-mellan 550 kr
Gris hel-stor 650 kr
Vacuumpacka- fisk 15 kr/st
Vacuumpacka -kött 18 kr/st
Gäller från 2023-09-16