Om oss

Ett genuint familjeföretag

Blomlöfs Rökeri är ett genuint familjeföretag som idag drivs av den fjärde generationen Blomlöf. 2019 tog nämligen Ted Blomlöf över som vd efter sin pappa Bo. Det är också Ted som numera äger företaget tillsammans med kusinen Tobias Roosling och goda vännen Andreas Forssell.

Ted är distriktsläkaren som sadlade om och återvände till sina rötter, redan som 9-åring sålde han fisk på Fisktorget i Karlskrona. Tobias har jobbat på rökeriet i över 20 år och sitter på en gedigen kunskap. Andreas är civilekonomen som från sitt utifrånperspektiv ser massor av möjligheter. En sak förenar dock trion – Den sanna passionen för mat!

Hög kvalitet ger den rätta smaken

I beredningen och förädlingen av våra råvaror och rätter använder vi enbart råvaror av högsta kvalitet, oavsett om det gäller importerad eller lokal fisk. Fisken röks med alved och enris för att få den rätta smaken, precis som vi gjort sedan 1930. För oss är att röka fisk ett hantverk, som bemästras till fullo av vår fantastiska personal. Resultatet blir kvalitetssäkrade produkter som beretts med den omtanke och kärlek som många decenniers erfarenhet skänkt oss.

Levererar till hela Sydsverige

Idag röker vi cirka 300 ton laxfilé om året och levererar stora mängder rökt fisk av varierande slag, till kunder i hela södra Sverige. Här är det gedigna hantverket grunden i allt vi gör.

Samtidigt förnyar och utvecklar vi ständigt vårt sortiment. Här möts tradition och nytänkande i en härlig mix, som resulterar i både nya produkter och nya fantastiska smaker. Vi vill att människor i alla åldrar ska kunna njuta av våra delikatesser, hos Blomlöfs Rökeri kan alla hitta sin favorit!

Restaurang med god mat för hela familjen

Vår restaurang öppnades 2017 och har idag utvecklats till något alldeles extra. Våra två kockar har verkligen lyckats skapa en plats där hela familjen kan trivas. 

I restaurangen kan du njuta av allt från matiga lax- och räksmörgåsar till fish and chips, fisksoppor och stekt sill med potatismos. För att bara nämna något. Vår mest populära rätt är varmrökt lax, som vi serverar med vår egna goda sås. Den går, precis som de flesta andra rätter, att avnjuta som barnportion.

Vår restaurang har också alkoholrättigheter.

Butik med lokala läckerheter

I vår butik hittar du fiskprodukter som inte finns ute i butikerna, till exempel egna kryddningar och fisk som kommer direkt från våra rökugnar.

På Blomlöfs Rökeri gillar vi lokala samarbeten med leverantörer med samma syn på kvalitet som vi. I vår butik har vi närproducerad korv, ost, marmelad och andra läckerheter. Passa på att köpa med dig något riktigt gott hem, samtidigt som du gynnar bygden!

Ny restaurang & butik i Karlskrona

Den 6 december 2019 slog vi upp dörrarna till Blomlöfs på Saltö. Här erbjuds fisk- och delikatessbutiken i de nyrenoverade lokalerna, samt en stor restaurang med härlig uteservering på kajkanten. Titta gärna förbi!

Gå till hemsidan för Blomlöfs på Saltö

Mycket spännande kommer att hända på Blomlöfs Rökeri under de närmaste åren, samtidigt som vi inte ruckar på det som tagit oss dit vi är idag!